fbpx

Online werkplekken: hoe ziet jouw cloud er uit?

“Voor kleine én grotere bedrijven”

Internet verbindt je

Het is niet meer weg te denken: online werken. Of je nu een eenmanszaak hebt, een klein of groot bedrijf. Alle gegevens en bestanden staan op een externe plek opgeslagen: de cloud. Via een internetverbinding kunnen jij en je collega’s deze cloud bereiken. Overal en altijd.

  • Je bent niet meer gebonden aan één werkplek
  • Je werkt eenvoudig samen op afstand én
  • Via elke laptop, tablet, smartphone en computer altijd toegang tot je bestanden

 

Waarom werken in de cloud?

Het grootste voordeel van werken in de cloud is dat je dan veel slimmer en efficiënter werkt. En voor een prijs die bij je past. Niet teveel, niet te weinig.

  • Gebruikers kunnen op elk moment en op elke plaats inloggen en zo hun documenten, e-mail, adresgegevens, spreadsheets, etc. bereiken en delen;
  • in een beveiligde omgeving natuurlijk.
  • je bedrijf hoeft niet meer te investeren in eigen servers, dat bespaart veel!
  • en het is een stuk milieuvriendelijker.
  • Je bent als bedrijf flexibeler, ook in je kosten. Neemt je tijdelijk een extra werknemer aan? Of groeit je bedrijf? Dan pas je bijvoorbeeld het aantal accounts meteen aan.

 

Hoe veilig en betrouwbaar is werken in de cloud?

De databestanden, software en gegevens van jouw bedrijf zijn binnen de cloud vaak veiliger dan op eigen servers die lokaal ergens in een bezemkast of kelder staan. Toch geeft het vaak een onbehagelijk gevoel omdat de cloud niet tastbaar is. Dit is niet nodig.

Lees hieronder waarom je met een gerust hart de cloud kunnen binnenstappen.

De vijf veiligheidsvoordelen van de cloud

1. Datacentralisatie voorkomt datalekken

Met de cloud staan je data centraal, op één plek, in het datacenter. Hierdoor kan het veel minder gemakkelijk gaan zwerven op bijv. USB sticks, tablets etc. Zo voorkom je datalekken.

2. Enterprise hardware met betere kwaliteit

In de cloud maak je gebruik van enterprise hardware. Deze servers, firewalls, etc. worden vaak gebruikt voor banken en andere grote enterprise omgevingen. In de cloud is deze enterprise hardware ook voor kleine(re) bedrijven een stuk betaalbaarder en bovendien ook veel veiliger.

3. Beter noodplan

Wanneer je kiest om met je bedrijf te werken in de cloud, weet je zeker dat er een betrouwbaar disaster recovery plan is. Datacenters moeten namelijk voldoen aan  de normeringen van een ISO-certificering.

4. Fysiek beveiliging is geregeld

Een datacenter is fysiek zeer goed beveiligd met registratiesystemen, fingerprints, etc. Ongewenste bezoekers kunnen op geen enkele manier binnen komen.

5. Optimale beveiliging door automatische updates

Als je bestanden, software en gegevens in de cloud staan, weet je zeker dat je servers waar de online en fysieke werkplekken op draaien op tijd ge-updated worden. Dit wordt nl. gemonitored en periodiek uitgevoerd.

 

Natuurlijk blijft het belangrijk om je medewerkers goed te informeren over de risico’s van datalekken. Geef ze instructies over hoe zij met gevoelige bedrijfsdata om moeten gaan. Stel hiervoor duidelijke richtlijnen op.

Al vele jaren doen wij al zaken met jou en tot nog toe zijn wij hier zeer tevreden over. Onze samenwerking is goed en zien dit graag nog verder groeien in de toekomst.

Boy van Ravels

Algemeen directeur, Ravels Verhuizingen